Umělá inteligence to píše za mě. Tedy téměř.

Jsem fotograf a v posledních letech jsem se zaměřil především na fotografování architektury, hotelů, penzionů a restaurací. Je to oblast, která mě vážně baví a cítím se v ní jako ryba ve vodě. Co mě nebaví vůbec, je psaní článků a blogů. Ale mám svůj fotografický byznys a potřebuji zvýšit jeho viditelnost online.

Můj marketingový poradce mi doporučil, abych pravidelně publikoval obsah na svém webu, abych zlepšil svou pozici ve vyhledávačích. Takže to dělám, ale jen proto, že “musím”. Ne že bych vůbec neuměl psát, ale trvá mi to příliš dlouho a hlavně mě nebaví psát čistě z marketingových důvodů. Když píšu články pro svůj blog, nemám potřebu sdílení svých hlubokomyslných úvah s celým světem. Ne, já to dělám čistě proto, aby mé služby našlo více klientů, abych teprve pak mohl dělat to, co umím nejlíp a co mě baví - fotografovat. Navíc, když je dnes k dispozici nástroj umělé inteligence, proč bych měl trávit hodiny psaním?

Tak jsem AI začal před rokem zkusmo používat, a dnes už je umělá inteligence mým rychlým pomocníkem při tvorbě obsahu. Díky ní mohu vygenerovat základní článek za pár sekund, během dalších pár minut rozšířit zadání, nechat vytvořit více variant, a článek je v kostce hotový. Článek, se kterým bych se dříve mořil hodiny, pokud bych jej vůbec napsat dokázal. Teď mi stačí zadat pár bodů a AI mi vygeneruje obsah, který je téměř podle mých představ.

Dříve jsem seděl před počítačem dlouhé hodiny a přemýšlel nad každým slovem, formulací a také hledáním konkrétních údajů a informací. Teď stačí opravdu jen pár kliků, pak doplňujících zpřesnění a je hotovo a já se mohu soustředit na to, oč mi jde především - fotografování.

Samozřejmě, ne všechny vytvořené články jsou dokonalé. Občas musím vygenerovat několik verzí a pak je kombinovat, abych dostal ten správný výsledek. Musím si také dávat pozor na přesnost informací, abych se vyhnul věcným chybám nebo dokonce nepravdám. Ale i přes tyto výhrady musím uznat, že umělá inteligence je skvělý nástroj. Pomáhá mi urychlit psaní článků a zvýšit viditelnost mého byznysu online. A to je přesně to, co potřebuji.

Next
Next

Fotografování 360° panoramat interiérů: od techniky po zpracování v Photoshopu